Refakatçi.NET

REFAKATÇİ

 
 
 
 
REFAKATÇİ ARIYORUM
Tecrübeli,Deneyimli Refakatçiler, Nitelikli Hasta Bakıcılar,Yaşlı Bakıcılar
İŞ ARIYORUM
Refakatçi,Hasta-Yaşlı Bakıcısı Olarak Çalışmak istiyorsanız Form Doldurun.
EĞİTİMLERE KATIL
Kişisel Kurumsal Refakat Eğitimi,İlk Yardım Eğitimi Formu

GÜNCEL DUYURULAR

E-BÜLTEN

Adınız
EMail

HİZMETLERİMİZ

Çocuk Refakati
Hastaların hastane ortamında desteklenmeleri amacıyla yakınlarının da yanlarında bulunmasına refa...
Yoğun Bakım Refakati
Yoğun Bakım ve Refakat Yoğun bakım üniteleriyle ilgili bir düzenleme yap...
Hasta Refakati
Hasta Refakati Hasta Refakatçisi, ev ve kurumlarda kendi sorumlul...
Engelli Refakati
Engelli Refakati Özürlü kimlik kartı çıkarma; ...

REFAKATÇİ HABERLERİ

DİĞER SİTELERİMİZ

İlaçlar

Bir Refakatçide Olması Gereken Yeterlilik Kuralları
Bir Refakatçide Olması Gereken Yeterlilik Kuralları aşağıdaki  gibidir. * Kişisel bakım yapmak * Hijyen ve sanitasyon kurallarını uygulamak * Hasta bakım Hizmetleri ile ilgili durumu ve sorunları incelemek * Sağlığını korumak ve hastalanmamak için gerekli önlemleri almak * İş yerinde hastalıklardan korunmak için gerekli önlemleri almak * Kullanıla... Devamı »»
Ülkemiz de Refakat
Hasta yakını ne demek? Bizdeki kod adı "refakatçi" Bu birçok şeyde olduğu gibi bize özgü bir şeydir. Çünkü bir hastanız varsa artık siz onunla hastaneye gideceksiniz onunla yatıp kalkacaksınız, kısaca bir süre işinizi veya mesleğinizi unutacaksınız.  Size 'Sen kimsin?' diye hastanede sorduklarında cevabınız hemen hazır olmalı "ben refakatçıyım.&qu... Devamı »»
Hasta Refakati
Hasta Refakati Hasta Refakatçisi, ev ve kurumlarda kendi sorumluluklarının bilinci altında; hasta bireylerin günlük ihtiyaçlarını kendi ve hastanın sağlığını koruyarak karşılayabilen kişidir. Hasta refakatçisi, okuma yazma bilmeli veya ilkokul mezunu olmalı, mesleğin gerektirdiği işleri ve yeterlikleri yapacak bedensel ve fiziksel özelliklere sahip... Devamı »»
Kalp Krizi
Yeteri kadar oksijen alamayarak, damarlara giden kanın tıkanıklığı sonucu kalbin yetersiz kalmasıyla kalp krizi meydana gelir. Belirtileri; - Göğüste tam olarak yeri belirlenemeyen sıkışma hissi yaratan ağrı. - Göğüs çevresinden sol kol ve çeneye yayılan ağrı. - Hareket ettikçe sıklaşan ağrılar, dinlenirken azalır. - Ağrıyla bi... Devamı »»
Hasta Hakları Birimleri
Hasta Hakları Birimleri Haklarını bilmeyen vatandaşlar, hastaneden boynu bükük ayrılıyor. Türkiye'de bütün hastanelerde Hasta Hakları Birimleri açıldı. Bu birimlerde çalışanların görevi hastalara, hasta hakları ve sorumluluklarını anlatmaktır. Hasta hakları birimi hastalar ve sağlık çalışanları arasında bir nevi köprü görevi görmektedir. ... Devamı »»
Yaşlı Bakım Elemanı
Yaşlı Bakım Elemanı Yetiştirme Kurs Programı T.C. M.E.B Ankara Özel Ünvan Yaşlı Bakım Elemanı Yetiştirme Kurs Programı Programın Adı: Yaşlı Bakım Elemanı Yetiştirme Kurs Programı Günümüzde tüm dünyada yaşanan toplumsal, ekonomik, kültürel ve demografik değişiklikler yaşlılık olgusuna yeni bir boyut getirmektedir. ... Devamı »»
Hasta Refakatçisi Eğitim Yeterlilik
 Hasta refakatçisi programı yeterlikler tablosu ve modülleri aşağıda verilmiştir.   Yeterlilik Modül Kişisel bakım yapmak ... Devamı »»
Çeşitli Refakatçi Örnekleri
  Hasta refakatçileri de sağlık sistemimizin doktorlar, hemşireler, hastabakıcılar, laborantlar, eczacılar, teknisyenler, propagandistler gibi vazgeçilmez figürlerindendir. Yapan bilir; refakatçilik çoğu zaman hasta olmaktan çok daha zor, ama aynı zamanda da kutsal bir iştir. Tüm günü bir sandalyenin üzerinde veya hasta yatağının bir köşesinde geçirmek, hastasını yedirip ... Devamı »»
Refakatçi Sorun Ve Önerileri
Sorunları olduğunu belirten refakatçilerin belirtilen sorunlarının temizlikle ilgili (kliniğin ve kendi temizlikleri ile ilgili) % 24,9, dinlenme ile ilgili % 19,3, kişisel sorunlar % 10,4, ibadetle ilgili % 5,9, yemek ile ilgili % 4,8, sağlık personeli % 4,5 ve oda ile ilgili (çocukların ve refakatçilerin bulunduğu oda) % 3 olduğu saptanmıştır. Refakatçilerin sorunlarına göre pr... Devamı »»
Hasta ve Yaşlı Refakatçiliği
Hasta Ve Yaşlı Hizmetleri Hasta ve Yaşlı Refakatçisi;  Ev ve kurumlarda kendi sorumluluklarının bilinci altında; hasta ve yaşlı bireylerin günlük ihtiyaçlarını kendi ve yaşlının sağlığını koruyarak karşılayabilen kişidir. Hasta ve Yaşlı Refakatçisi Olmak İçin; -) Okuma yazma bilmek veya ilkokul mezunu olmak -... Devamı »»
Hasta Bakımında Banyo
Banyo bireyin hijyenik bakımının önemli bir parçasıdır. En önemli amacı temizliği sağlamaktır. Ayrıca, vücudu artık maddelerden arındırır, kötü kokuları önler, bireye rahatlık ve güven duygusu verir. - Banyo yapmanın ya da yaptırmanın amaçları şu şekilde sıralanabilir - Deri temizliğini sağlamak ( Enfeksiyonları önlemek) - Deri durumunu gözlemek ve değerlendirmek B... Devamı »»
Hasta Ağız Bakımı
Ağız, günlük yaşam içinde defalarca yaptığımız, konuşma, yemek yeme, gülme gibi aktiviteleri yapan temel organdır. Bu nedenle, ağız hijyeni bireyin benlik saygısını, konuşmasını, beslenmesini ve genel olarak kendisini iyi hissetmesini doğrudan etkiler. Ağız hijyeni uygulamaları, ağız içindeki yapıların (Diş, dişeti, dil vb.) temizlenmesi, ağız içi enfeksiyonlarının önlenmesi, tem... Devamı »»
Hasta Özel Ağız Bakımı
Hastalıklar, kullanılan ilaçlar vb. nedenlerle vücut direncinin düşmesi sonucu, fırsatçı mikroorganizmalar ağız içinde enfeksiyon oluşabilir ya da oluşma riski olabilir. Ağız mukozasında oluşabilecek ya da oluşan problemler nedeniyle özel ağız bakımı uygulanmalıdır. Özel ağız bakımı için kullanılacak solüsyon tipi ve ağız bakımı uygulama sıklığı, mukozada görülen problem / etken ... Devamı »»
Hasta Saç Bakımı
Saçlar, özellikle fiziksel görünümün önemli bir parçasıdır. Saçların görünümü, bireyin hijyen uygulamaları, sağlık durumu hakkında bilgi verir. Saçların yapısal özellikleri ve görünümü; hormonal değişiklikler, stres, yaşlanma, enfeksiyonlar, hastalıklar, bazı ilaçların kullanımı sonucu değişir. Örneğin hipotiroidi, saçların kuru ve sert olmasına neden olur.  Saç, kafa derisini s... Devamı »»
Öz Bakımda Hasta Eğitimi
Tüm öz bakım uygulamalarında, hasta-bakım verici işbirliğinin sağlanabilmesi ve hastanın kendi bakımına katılabilmesi için, yapılacak uygulamalar hakkında bilgi verilmelidir. Bireysel hijyenin önemi ve gerekliliği hastaya anlatılmalı, enfeksiyonları önlemedeki rolü vurgulanmalıdır. Hijyen uygulamalarının, nasıl, hangi sıklıkta, hangi malzeme ile yapılması gerektiği... Devamı »»
Hastanın Bakım Ve Kontrolü
Hastanın Bakım Ve Kontrolü Hastanın aşağıda belirtilen durumları kontrol edilmeli ve incelenmelidir; Uyku, iştah, dışkıya çıkma, idrar ve kusma, genel durum, vücut duruşu, deri döküntüleri ve derinin genel durumu, duyu organlarının işlerliği, solunum, öksürük, tükürük ve salya, ağrılar, adale krampları ve kasılmaları, baygınlıklar. Uzun süren hasta... Devamı »»
Manevi Hasta Bakımı
Manevi Hasta Bakımı Hasta, canının tehlikede olduğu duygusuna kolaylıkla kapılabilir. Korku, hastayı hiç yalnız bırakmaz. Bir hastanın her zaman karamsar olduğu gerçektir. Doktorun bulgusu ne olacak? Muayene sırasında canım yanacak mı? Acaba, bu hastalığı atlatabilecek miyim? Bu gibi sorular daima hastanın kafasını kurcalayıp durur.... Devamı »»
Hasta Bakımında Sonda, İnhalasyon, Aerosol
Hasta Bakımında Sonda, İnhalasyon, Aerosol Sonda Genellikle, sonda deyimi idrar torbası ile ilgilidir. Sonda birçok amaçlarla yapılabilir. İdrar torbasını boşaltmak ya da incelemek amacıyla, idrar yolundan incecik bir tüpün idrar torbasına kadar uzatılması işlemi sonda adını alır. İdrar torbasının ve yollarının mikroplanmasını önleme... Devamı »»
Refakatçiler Her Şeydir
Refakatçiler Hasta Yakını Bilinen Adı İle Refakatçi Bu birçok şeyde olduğu gibi bize özgü bir şey, yurdum insanının bulduğu bir meslek. Çünkü bir hastanız varsa artık siz onunla hastaneye gideceksiniz onunla yatıp kalkacaksınız, kısaca bir süre işinizi veya mesleğinizi unutacaksınız. Size ‘Sen kimsin?’ diye hastaned... Devamı »»
Yaşlı Bakımında Refakat
Yaşlı Bakımında Refakat Yaşlı bakımı ile ilgili, iletişim, temel sağlık, vücut mekaniği, yaşlı kişiye refakat etme ve bakımını yapma işidir. Yaşlı Refakatçisi Olmak İçin; - Temel eğitimini tamamlamış olmak - Mesleğe engel hali bulunmamak - Sağlık durumu ve kişisel özelliklerin mesleğin gerektirdiği işle... Devamı »»
Felçli Hasta Bakımı
 Felçli Hastanın Günlük Gereksinimleri ve Bakımı Felçli hastalar için günlük gereksinimlerin yerine getirilmesi fiziksel ve algısal (anlama) bozulmalar nedeni ile güçtür. Bu gereksinimler; • Beslenme • Solunum • Boşaltım • İstirahat • Hareket • Banyo ve giyinme • İletişim ... Devamı »»
Bilinçsiz Hasta Bakımı
Nörolojide birçok hastalık da bilinç değişikliği söz konusu olduğu için önce bilinçsiz hasta ve bakımı üzerinde durulmalıdır. Kişinin kendisinin ve çevresinde olan olayların farkında olması haline bilinç denir. Bilinç kaybına veya değişikliğine neden olan faktörler şöyle sıralanabilir; - Supratentoryal beyin lezyonları, - Subtentoryal beyin lezyonları, ... Devamı »»
Engelli Bakım Elemanı
Engelli Bakım Elemanı Ev ve kurumlarda kendi sorumluluklarının bilinci altında; engelli kişilerin bakım ve danışmanlığı, vücut temizliği, sağlık personeli tarafından önerilen ilaçların kullanılması ve tespit edilen nefes, hareket çalışmaları, beslenmeleri, engelli kişilerin kişisel ve sosyal sorunlarının çözümünde yardımcı olan, alanıyla ilgili araç ve ge... Devamı »»
Hasta Bakım Elemanı
Hasta Bakım Elemanı Bilim ve teknolojinin tüm verilerinden yararlanarak, ev ve kurumlarda kendi sorumluluklarının bilinci altında; hasta kişilerin bakım ve danışmanlığı, vücut temizliği, sağlık personeli tarafından önerilen ilaçların kullanılması ve tespit edilen nefes, hareket çalışmaları, beslenmeleri, hasta kişilerin kişisel ve sosyal sorunlarının çözü... Devamı »»
Ölüm Sürecinde Hasta Bakımı
Yaşamın son dönemi (terminal dönem) ölümün haftalar veya aylar içinde beklendiği zaman dilimi olarak tanımlanabilir. Bu dönemde hastalar ve aileleri profesyonel desteğe gereksinim duymaktadırlar. Hospis bakım, terminal dönemdeki hastaya verilen bir bakım tipidir ve son günlerini yaşayan bireylerin yaşam kalitesini yükseltmeye odaklanır. Hemşireler, terminal hastaların sorunlarını... Devamı »»
Alzheimer Hasta Bakımı
Alzheimer hastalarının bakım gereksinimleri, hastalığı tümüyle ortadan kaldıran bir tedavi ortaya çıkana kadar devam edecektir. Yaklaşık her 10 aileden birinin alzheimer hastası olan bir akrabası, mevcut verilere göre bulunmaktadır. Büyük çoğunluğu evde yaşayan Alzheimer hastalarının bakımı genellikle tam gün ya da kısmi olarak aile üyeleri tarafından yapılmaktadır. ... Devamı »»