Refakatçi.NET

REFAKATÇİ

 
 
 
 
REFAKATÇİ ARIYORUM
Tecrübeli,Deneyimli Refakatçiler, Nitelikli Hasta Bakıcılar,Yaşlı Bakıcılar
İŞ ARIYORUM
Refakatçi,Hasta-Yaşlı Bakıcısı Olarak Çalışmak istiyorsanız Form Doldurun.
EĞİTİMLERE KATIL
Kişisel Kurumsal Refakat Eğitimi,İlk Yardım Eğitimi Formu

GÜNCEL DUYURULAR

E-BÜLTEN

Adınız
EMail

Güncel Duyurular

ETİKETLER

Devlet Hastaneleri İstanbul İl Genel Meclisi Refakatçi Odalı Sistem Sosyal Hizmetler Komisyonu Sağlık Komisyonu Sağlık Müdürlüğü Refakatçi

Refakatçi Odaları

Koğuş sisteminden tek ve çift kişilik oda sistemine geçen devlet hastaneleri şimdi yeni otel sistemine geçmek için hazırlık yapıyor.

İstanbul İl Genel Meclisi, devlet hastanelerinde devrim niteliğinde bir öneriyi gündeme getirdi. Koğuş sisteminden 1-2 kişilik oda sistemine geçen devlet hastaneleri şimdi de otel sistemine geçmek için hazırlık yapıyor.

Koğuş sisteminden tek ve çift kişilik oda sistemine geçen devlet hastaneleri şimdi de Almanya Danimarka gibi ülkelerde olduğu gibi refakatçi odalı sisteme geçmek için hazırlık yapıyor.

İst. İl Genel Meclisi Sosyal Hizmetler Komisyonu, İnsan Hakları Komisyonu ve Sağlık Komisyonu, refakatçilerin hastanelerde yaşadıkları sorunları mercek altına aldılar.

Üç komisyonun ortak olarak hazırlayarak meclis kararıyla Sağlık Müdürlüğüne iletilen raporda, bundan böyle yapılacak hastanelerde refakatçi odalarının da bulunmasının zorunlu hale getirilmesi istendi.

Hasta yakınlarının hastaların yanında refakatçi olarak kalmaları, hastanın ihtiyaçlarını karşılamak ve hastaya moral gücü olması için önemli olduğu belirtilen raporda;

“Özellikle uzun süreli tedavi gören ve il dışından gelen hastaların refakatçileri hastane içi ikamet sorunları yaşamaktadırlar. Sağlık Bakanlığının iyileştirme tedbirleri kapsamında koğuş sisteminden 1 veya 2 kişilik hasta odaları tipine geçmesi sorunu kısmen hafifletmiştir. Halen hasta refakatçilerine tek kişilik yatağa dönüşebilen açılar kapanır koltuklar tahsis edilmektedir.” denildi.

Raporda, uzun süreli tedavilerde ve refakatçilerin hasta ile aynı odada bulunmasının sakıncalı olduğu, infeksiyon hastalıkları, prematüre bebek odaları, yoğun bakım üniteleri, terminal dönemdeki kanser vakaları gibi durumlarda ise, refakatçilerin hastane ortamında temel ihtiyaçlarını karşılamada büyük zorluklar yaşadığı dile getirildi.

Almanya ve Danimarka örneklerinde olduğu gibi İl Genel Meclisi, refakatçilerin sorunlarının çözülebilmesi için, hastanelerin bünyesinde refakatçi odalarının oluşturulması toplumun faydasına olacağını, yeni oluşturulacak hastane projelerinde refakatçi odalarının da bulunması gerektiğine karar verdi.

İl Sağlık Müdürlüğü ve Bakanlığa ulaştırılmak üzere üç komisyonun ortak raporu, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine havale edildi.