Refakatçi.NET

REFAKATÇİ

 
 
 
 
REFAKATÇİ ARIYORUM
Tecrübeli,Deneyimli Refakatçiler, Nitelikli Hasta Bakıcılar,Yaşlı Bakıcılar
İŞ ARIYORUM
Refakatçi,Hasta-Yaşlı Bakıcısı Olarak Çalışmak istiyorsanız Form Doldurun.
EĞİTİMLERE KATIL
Kişisel Kurumsal Refakat Eğitimi,İlk Yardım Eğitimi Formu

GÜNCEL DUYURULAR

E-BÜLTEN

Adınız
EMail

Eğitimler

ETİKETLER

Kırığı Olan Hasta Kırığı Olan Hastanın Bakımı Hasta Bakımı Hastaların Bakımı Yaşlı Hastalar

Kırığı Olan Hasta Bakımı

Kırığın tedavisinde değişik yöntemlerin uygulanması ve bu yöntemlerin her birinin bakımına farklı sorumluluklar getirmesinin yanı sıra, tedavi süresinin uzun olması ve çoğunlukla hastaların yatağa bağımlı kalmaları, yoğun bir bakımı gerektirmektedir.

Kırığı Olan Hasta Bakımında Dikkat Edilecek Noktalar

- Kırığın iyileşmesinde önemli yeri olan hastanın beslenmesine özen gösterilir.

- Hastanın, proteinden zengin süt, yumurta, kalsiyum içeren yeşil sebzeler ve D vitamini içeren hayvansal yağlardan zengin bir diyet ile beslenmesi ve yara iyileşmesini olumlu yönde etkileyen C vitamini alması sağlanmalıdır. Uzun süre hareketsizlik nedeniyle meydana gelebilecek böbrek taşı oluşumunu önlemek için hastaya bol miktarda sıvı verilir.

- Özellikle hareket sınırlaması gereken hastalarda basınç alanlarına özel bakım gerekir. Basınç yaralarının önlenmesi için hastanın pozisyonu 2 saat ara ile değiştirilir. Basıncı azaltan yatak kullanılır.

- Kırık tespitinde alçı uygulandığı durumlarda, alçının sinir ya da damarlara baskı yapması sonucu gelişebilecek sinir ya da dolaşım sistemi bozukluğunun herhangi bir belirtisi için hasta sık sık ve dikkatlice gözlenir. Hastanın eklem ve kemik çevrelerinde ödem, soğuma, morarma, solukluk ve hissizlik olup olmadığına bakılır, el ve ayak parmaklarının hareket yetenekleri izlenir. Değişik herhangi bir bulgu varlığında hekim haberdar edilir.

- Hasta vücudun tesbit edilmeyen bölümlerini, özellikle yaralı olmayan yerlerini hareket ettirmesi için teşvik edilir ve hareketleri düzenli yapması konusunda eğitilir. Ayrıca bağımsızlığını sürdürebilmesi için, olanaklar elverdiğince, her gereksinimlerini kendisinin karşılaması konusunda desteklenir.

- Yaşlı hastaların yanı sıra kronik bronşiti olan genç hastalara da, derin solunum ve öksürme egzersizleri yaptırılır.

- Hastayı yan etkilerden ve oluşabilecek sorunlardan korumada, doktorun önerdiği tıbbi tedavi zamanı ve dozuna riayet edilerek uygulanır.

- Kırığı tespit işleminin ağrılı olması nedeniyle, hastalarda görülen uykusuzluğu gidermek için doktor kontrolünde sakinleştirici vermek yararlı olur.

Kaynak: http://www.saglikal.com/kirikli-hastalarda-bakim.html