Refakatçi.NET

REFAKATÇİ

 
 
 
 
REFAKATÇİ ARIYORUM
Tecrübeli,Deneyimli Refakatçiler, Nitelikli Hasta Bakıcılar,Yaşlı Bakıcılar
İŞ ARIYORUM
Refakatçi,Hasta-Yaşlı Bakıcısı Olarak Çalışmak istiyorsanız Form Doldurun.
EĞİTİMLERE KATIL
Kişisel Kurumsal Refakat Eğitimi,İlk Yardım Eğitimi Formu

GÜNCEL DUYURULAR

E-BÜLTEN

Adınız
EMail

HİZMETLERİMİZ

Çocuk Refakati
Hastaların hastane ortamında desteklenmeleri amacıyla yakınlarının da yanlarında bulunmasına refa...
Yoğun Bakım Refakati
Yoğun Bakım ve Refakat Yoğun bakım üniteleriyle ilgili bir düzenleme yap...
Hasta Refakati
Hasta Refakati Hasta Refakatçisi, ev ve kurumlarda kendi sorumlul...
Engelli Refakati
Engelli Refakati Özürlü kimlik kartı çıkarma; ...

REFAKATÇİ HABERLERİ

DİĞER SİTELERİMİZ

oksijen

Kalp Krizi
Yeteri kadar oksijen alamayarak, damarlara giden kanın tıkanıklığı sonucu kalbin yetersiz kalmasıyla kalp krizi meydana gelir. Belirtileri; - Göğüste tam olarak yeri belirlenemeyen sıkışma hissi yaratan ağrı. - Göğüs çevresinden sol kol ve çeneye yayılan ağrı. - Hareket ettikçe sıklaşan ağrılar, dinlenirken azalır. - Ağrıyla bi... Devamı »»
Çeşitli Refakatçi Örnekleri
  Hasta refakatçileri de sağlık sistemimizin doktorlar, hemşireler, hastabakıcılar, laborantlar, eczacılar, teknisyenler, propagandistler gibi vazgeçilmez figürlerindendir. Yapan bilir; refakatçilik çoğu zaman hasta olmaktan çok daha zor, ama aynı zamanda da kutsal bir iştir. Tüm günü bir sandalyenin üzerinde veya hasta yatağının bir köşesinde geçirmek, hastasını yedirip ... Devamı »»
Hasta Yatak İçinde Tam Vücut Banyosu İşlem Sırası
- Hasta banyo malzemeleri hazırlanmalı. Bu arada, hastanın yatak içinde dönme vb. hareketleri yapmasında bir kısıtlama olup olmadığı mutlaka kontrol edilmelidir. (Malzemeler hastanın ihtiyaçlarına ve alışkanlıklarına uygun olmalıdır.) - Eller yıkanmalı. (Mikroorganizmanın yayılmasını engeller.) - Hastaya uygulama hakkında bilgi verilmeli. Eğer serum, oksijen vb. uy... Devamı »»
Hasta Ağız Bakımı
Ağız, günlük yaşam içinde defalarca yaptığımız, konuşma, yemek yeme, gülme gibi aktiviteleri yapan temel organdır. Bu nedenle, ağız hijyeni bireyin benlik saygısını, konuşmasını, beslenmesini ve genel olarak kendisini iyi hissetmesini doğrudan etkiler. Ağız hijyeni uygulamaları, ağız içindeki yapıların (Diş, dişeti, dil vb.) temizlenmesi, ağız içi enfeksiyonlarının önlenmesi, tem... Devamı »»
Hasta Özel Ağız Bakımı
Hastalıklar, kullanılan ilaçlar vb. nedenlerle vücut direncinin düşmesi sonucu, fırsatçı mikroorganizmalar ağız içinde enfeksiyon oluşabilir ya da oluşma riski olabilir. Ağız mukozasında oluşabilecek ya da oluşan problemler nedeniyle özel ağız bakımı uygulanmalıdır. Özel ağız bakımı için kullanılacak solüsyon tipi ve ağız bakımı uygulama sıklığı, mukozada görülen problem / etken ... Devamı »»
Hasta Bakım Elemanı Mesleki Standartlar
Hasta Bakım Elemanı, Hasta Hizmetlisi; hasta ve muayene odalarını düzenleme, hasta bakımı ve ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olma ve hasta ve ekipmanların nakil işlemlerini yapma bilgi ve becerisine sahip kişidir. Hasta Bakım Elemanının Görev Ve İşlemleri Hasta Bakım Elemanı, işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve... Devamı »»
Solunum Desteği Alan Hastanın Bakımı
Oksijen tedavisinin amacı hastanın solunumunun rahatlatılması ve yeterli doku oksijenizasyonunun sağlanmasıdır. Hemşire, oksijen tedavisinin temel prensiplerini, uygulama yöntemlerini, zararlı etkilerini ve hastanın gerekli bakımlarını nedenlerini bilerek uygularsa hastasına daha güvenle yaklaşır ve tedaviden daha olumlu sonuç alınır. Solunum destek tedavisinde yer... Devamı »»
Mekanik Ventilasyonda Olan Hastanın Bakımı
Solunumun bozulmasına yol açan etkenler ortadan kaldırılıncaya kadar gaz değişimi bir makine aracılığı ile yapay olarak sürdürülür. Hastalar bu alanda uzmanlaşmış bir ekip tarafından izlenmeli ve tedavi edilmelidir. Mekanik ventilasyonda olan hastanın gözlem ve bakım kriterleri bilinmeli ve hemşirelik bakımı hasta ihtiyaçlarına uygun olarak planlanmalı ve sürdürülmelidir. ... Devamı »»
Bilinçsiz Hasta Bakımı
Nörolojide birçok hastalık da bilinç değişikliği söz konusu olduğu için önce bilinçsiz hasta ve bakımı üzerinde durulmalıdır. Kişinin kendisinin ve çevresinde olan olayların farkında olması haline bilinç denir. Bilinç kaybına veya değişikliğine neden olan faktörler şöyle sıralanabilir; - Supratentoryal beyin lezyonları, - Subtentoryal beyin lezyonları, ... Devamı »»