Refakatçi.NET

REFAKATÇİ

 
 
 
 
REFAKATÇİ ARIYORUM
Tecrübeli,Deneyimli Refakatçiler, Nitelikli Hasta Bakıcılar,Yaşlı Bakıcılar
İŞ ARIYORUM
Refakatçi,Hasta-Yaşlı Bakıcısı Olarak Çalışmak istiyorsanız Form Doldurun.
EĞİTİMLERE KATIL
Kişisel Kurumsal Refakat Eğitimi,İlk Yardım Eğitimi Formu

GÜNCEL DUYURULAR

E-BÜLTEN

Adınız
EMail

HİZMETLERİMİZ

Çocuk Refakati
Hastaların hastane ortamında desteklenmeleri amacıyla yakınlarının da yanlarında bulunmasına refa...
Yoğun Bakım Refakati
Yoğun Bakım ve Refakat Yoğun bakım üniteleriyle ilgili bir düzenleme yap...
Hasta Refakati
Hasta Refakati Hasta Refakatçisi, ev ve kurumlarda kendi sorumlul...
Engelli Refakati
Engelli Refakati Özürlü kimlik kartı çıkarma; ...

REFAKATÇİ HABERLERİ

DİĞER SİTELERİMİZ

hastalıklar

Bir Refakatçide Olması Gereken Yeterlilik Kuralları
Bir Refakatçide Olması Gereken Yeterlilik Kuralları aşağıdaki  gibidir. * Kişisel bakım yapmak * Hijyen ve sanitasyon kurallarını uygulamak * Hasta bakım Hizmetleri ile ilgili durumu ve sorunları incelemek * Sağlığını korumak ve hastalanmamak için gerekli önlemleri almak * İş yerinde hastalıklardan korunmak için gerekli önlemleri almak * Kullanıla... Devamı »»
Refakatte, Memur Nelere Dikkat Etmeli
Kimi zaman küçük çocuğunu kimi zaman da ihtiyar babasını il içinde veya il dışında tedavi etmek zorunluluğuyla karşılaşan memur nasıl hareket etmeli, nelere dikkat etmelidir? Memurun, bakmakla yükümlü olduğu aile fertleri için de Devlet tarafından tedavi yardımı sağlanmaktadır. Tedavi Yardımı Alınan Bakmakla Yükümlü Olunan Aile Fertlerinin Tedavisinde Karşı... Devamı »»
Yoğun Bakım Refakati
Yoğun Bakım ve Refakat Yoğun bakım üniteleriyle ilgili bir düzenleme yapan Sağlık Bakanlığı, yapılan incelemeleri ve iletilen sorunları dikkate alarak bu konudaki standartları yeniden belirledi. Yoğun bakım ünitelerinin refakat dâhil sahip olması gereken nitelikler şöyle belirlendi; - Yoğun bakım ünitelerindeki her yatak, yoğun bakım yatağı... Devamı »»
Hasta Refakati
Hasta Refakati Hasta Refakatçisi, ev ve kurumlarda kendi sorumluluklarının bilinci altında; hasta bireylerin günlük ihtiyaçlarını kendi ve hastanın sağlığını koruyarak karşılayabilen kişidir. Hasta refakatçisi, okuma yazma bilmeli veya ilkokul mezunu olmalı, mesleğin gerektirdiği işleri ve yeterlikleri yapacak bedensel ve fiziksel özelliklere sahip... Devamı »»
Devlet Memurlarında Refakat İzni
Devlet Memurlarında Refakat İzni Devlet memurunun bakmakla yükümlü olmadığı ancak kendisinden başka bakacak kimsenin de olmadığı anne ve babasının tedavisinde yaşanan refakat sorunu. Bu sorunun açıklığa kavuşturulabilmesi için önce bakmakla yükümlü oldukları kavramına açıklık kazandırılması gerekmektedir. Bu kavram 657 sayılı Devlet Memurları Kanu... Devamı »»
Kalp Krizi
Yeteri kadar oksijen alamayarak, damarlara giden kanın tıkanıklığı sonucu kalbin yetersiz kalmasıyla kalp krizi meydana gelir. Belirtileri; - Göğüste tam olarak yeri belirlenemeyen sıkışma hissi yaratan ağrı. - Göğüs çevresinden sol kol ve çeneye yayılan ağrı. - Hareket ettikçe sıklaşan ağrılar, dinlenirken azalır. - Ağrıyla bi... Devamı »»
Hasta Refakatçisi Eğitim Yeterlilik
 Hasta refakatçisi programı yeterlikler tablosu ve modülleri aşağıda verilmiştir.   Yeterlilik Modül Kişisel bakım yapmak ... Devamı »»
Refakatçi Odaları
Koğuş sisteminden tek ve çift kişilik oda sistemine geçen devlet hastaneleri şimdi yeni otel sistemine geçmek için hazırlık yapıyor. İstanbul İl Genel Meclisi, devlet hastanelerinde devrim niteliğinde bir öneriyi gündeme getirdi. Koğuş sisteminden 1-2 kişilik oda sistemine geçen devlet hastaneleri şimdi de otel sistemine geçmek için hazırlık yapıyor. Koğuş sistemin... Devamı »»
Hasta Ağız Bakımı
Ağız, günlük yaşam içinde defalarca yaptığımız, konuşma, yemek yeme, gülme gibi aktiviteleri yapan temel organdır. Bu nedenle, ağız hijyeni bireyin benlik saygısını, konuşmasını, beslenmesini ve genel olarak kendisini iyi hissetmesini doğrudan etkiler. Ağız hijyeni uygulamaları, ağız içindeki yapıların (Diş, dişeti, dil vb.) temizlenmesi, ağız içi enfeksiyonlarının önlenmesi, tem... Devamı »»
Hasta Özel Ağız Bakımı
Hastalıklar, kullanılan ilaçlar vb. nedenlerle vücut direncinin düşmesi sonucu, fırsatçı mikroorganizmalar ağız içinde enfeksiyon oluşabilir ya da oluşma riski olabilir. Ağız mukozasında oluşabilecek ya da oluşan problemler nedeniyle özel ağız bakımı uygulanmalıdır. Özel ağız bakımı için kullanılacak solüsyon tipi ve ağız bakımı uygulama sıklığı, mukozada görülen problem / etken ... Devamı »»
Hasta Saç Bakımı
Saçlar, özellikle fiziksel görünümün önemli bir parçasıdır. Saçların görünümü, bireyin hijyen uygulamaları, sağlık durumu hakkında bilgi verir. Saçların yapısal özellikleri ve görünümü; hormonal değişiklikler, stres, yaşlanma, enfeksiyonlar, hastalıklar, bazı ilaçların kullanımı sonucu değişir. Örneğin hipotiroidi, saçların kuru ve sert olmasına neden olur.  Saç, kafa derisini s... Devamı »»
Kimler Hastaya Bakabilir
  Kimler Hastaya Bakabilir? Hastanelerde her hasta için ayrı özel bir bakıcı bulunamayacağından, kurtulması olanaksız bir hasta en güç dönemlerini aile ortamında çok daha kolay geçirir. Ancak, hastanın evde bakılması olanak dışıysa, bir hastaneye yatırılması gerekir. Hasta, yardıma gereksinim duyan bir kişidir. Bu nedenle, hastaya bakacak olan aile bi... Devamı »»
Hastanın Bakım Ve Kontrolü
Hastanın Bakım Ve Kontrolü Hastanın aşağıda belirtilen durumları kontrol edilmeli ve incelenmelidir; Uyku, iştah, dışkıya çıkma, idrar ve kusma, genel durum, vücut duruşu, deri döküntüleri ve derinin genel durumu, duyu organlarının işlerliği, solunum, öksürük, tükürük ve salya, ağrılar, adale krampları ve kasılmaları, baygınlıklar. Uzun süren hasta... Devamı »»
Hasta Bakım Elemanı Mesleki Standartlar
Hasta Bakım Elemanı, Hasta Hizmetlisi; hasta ve muayene odalarını düzenleme, hasta bakımı ve ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olma ve hasta ve ekipmanların nakil işlemlerini yapma bilgi ve becerisine sahip kişidir. Hasta Bakım Elemanının Görev Ve İşlemleri Hasta Bakım Elemanı, işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve... Devamı »»
Hasta Bakım Hizmeti
Hasta Bakım Hizmeti Yardıma gereksinim duyan bir kişidir hasta. Bu nedenle, hastaya bakacak olan aile bireyinin ya da bireylerinin belirli konularda bilgili olması gereklidir. Üstelik hastayı tedavisine alan doktor da hastasının iyi, gerektiği gibi bakılmasını ve bir doktor olarak, isteklerinin eksiksiz ve kusursuz yerine getirilmesini ister.... Devamı »»
Kimler Hastaya Bakabilir?
Kimler Hastaya Bakabilir? Hastanelerde her hasta için ayrı özel bir bakıcı bulunamayacağından, kurtulması olanaksız bir hasta en güç dönemlerini aile ortamında çok daha kolay geçirir. Ancak, hastanın evde bakılması olanak dışıysa, bir hastaneye yatırılması gerekir. Hasta, yardıma gereksinim duyan bir kişidir. Bu nedenle, hastaya bakacak olan aile b... Devamı »»
Manevi Hasta Bakımı
Manevi Hasta Bakımı Hasta, canının tehlikede olduğu duygusuna kolaylıkla kapılabilir. Korku, hastayı hiç yalnız bırakmaz. Bir hastanın her zaman karamsar olduğu gerçektir. Doktorun bulgusu ne olacak? Muayene sırasında canım yanacak mı? Acaba, bu hastalığı atlatabilecek miyim? Bu gibi sorular daima hastanın kafasını kurcalayıp durur.... Devamı »»
Lavman Kullanım ve Uygulaması
Lavman Kullanım ve Uygulaması Birçok amaçlar için kullanılan lavman, genellikle şu amaçlar için uygundur: - Temizleyici, yani müshil olarak - Kalınbarsağın yerel hastalıklarında - Yapay beslenmede - Yatıştırıcı olarak - Barsak solucanlarının temizlenmesinde. - Barsak Nörozlarında Aşı... Devamı »»
Refakat Hizmetleri
Refakat Hizmetleri Genel Vücut Bakımı - Duş ve banyo yaptırma - Ağız ve diş bakımı - Cilt bakımı - Saç ve sakal bakımı - El ve ayak bakımı - Göz ve Kulak bakımı - Yapay uzuv parçalarının takılması, çıkarılması ve temizlenmesi - Giydirme ve soyundurma - Yaşlıya yönelik ... Devamı »»
Bilinçsiz Hasta Bakımı
Nörolojide birçok hastalık da bilinç değişikliği söz konusu olduğu için önce bilinçsiz hasta ve bakımı üzerinde durulmalıdır. Kişinin kendisinin ve çevresinde olan olayların farkında olması haline bilinç denir. Bilinç kaybına veya değişikliğine neden olan faktörler şöyle sıralanabilir; - Supratentoryal beyin lezyonları, - Subtentoryal beyin lezyonları, ... Devamı »»
Yaşlı, Hasta ve Engelli Bakımında Eğitim
Yaşlı, Hasta ve Engelli Bakımında Eğitim Yaşlı, hasta ve engelli bakımının önemli bir kısmını, bakım veren kişinin eğitimi kapsamaktadır. Bakıma yönelik temel bilgi ve becerilerin öğretilmesi, yaşlının geri kalan ömrünü fonksiyonel ve daha az sorun yaşayarak sürdürmesine katkıda bulunur. Yaşlı, hasta ve engelli  bakımına yönelik eğit... Devamı »»
Palyatif Bakım
Palyatif Bakım Ölümcül durumu olan ve yaşamının sonuna yaklaşan bir kişinin kendine özgün gereksinimlerini anlayan ve destek veren kaliteli bakım, uzmanlaşmış bakımdır. Bu bakım ayrıca aile ve bakıcılara da verilir. Ölümcül durumu olan birçok kişinin bakımı, pratisyen hekimler ve toplum hemşireleri tarafından yapılır. Bu sağlık uzman... Devamı »»
Ölüm Sürecinde Hasta Bakımı
Yaşamın son dönemi (terminal dönem) ölümün haftalar veya aylar içinde beklendiği zaman dilimi olarak tanımlanabilir. Bu dönemde hastalar ve aileleri profesyonel desteğe gereksinim duymaktadırlar. Hospis bakım, terminal dönemdeki hastaya verilen bir bakım tipidir ve son günlerini yaşayan bireylerin yaşam kalitesini yükseltmeye odaklanır. Hemşireler, terminal hastaların sorunlarını... Devamı »»