Refakatçi.NET

REFAKATÇİ

 
 
 
 
REFAKATÇİ ARIYORUM
Tecrübeli,Deneyimli Refakatçiler, Nitelikli Hasta Bakıcılar,Yaşlı Bakıcılar
İŞ ARIYORUM
Refakatçi,Hasta-Yaşlı Bakıcısı Olarak Çalışmak istiyorsanız Form Doldurun.
EĞİTİMLERE KATIL
Kişisel Kurumsal Refakat Eğitimi,İlk Yardım Eğitimi Formu

GÜNCEL DUYURULAR

E-BÜLTEN

Adınız
EMail

HİZMETLERİMİZ

Çocuk Refakati
Hastaların hastane ortamında desteklenmeleri amacıyla yakınlarının da yanlarında bulunmasına refa...
Yoğun Bakım Refakati
Yoğun Bakım ve Refakat Yoğun bakım üniteleriyle ilgili bir düzenleme yap...
Hasta Refakati
Hasta Refakati Hasta Refakatçisi, ev ve kurumlarda kendi sorumlul...
Engelli Refakati
Engelli Refakati Özürlü kimlik kartı çıkarma; ...

REFAKATÇİ HABERLERİ

DİĞER SİTELERİMİZ

Yardım

Çocuk Refakati
Hastaların hastane ortamında desteklenmeleri amacıyla yakınlarının da yanlarında bulunmasına refakatçi uygulaması denilmektedir. Bu uygulama günümüzde pek çok kuruluşta yaygın olarak sürdürülmektedir. Gelişmiş ülkelerde de buna benzer uygulamaların özellikle çocuk gibi bakıma muhtaç veya uzun süreli bakım gereksinimi olan hastaların yattığı ünitelerde bulunmaktadır. ... Devamı »»
Refakatçilere Öneriler
* Refakatçi olmak isteyenler öncelikli olarak ilk yardım bilgisine sahip olmaları gerekmektedir. Çünkü istenmeyen bir olayla karşılaşıldığı zaman bilgileriniz doğrultusunda olaya müdahale edebilmelisiniz. * Refakat edeceğiniz kişiyi öncelikle iyi tanımalısınız. Bu sizin işinizi birazda olsa kolaylaştıracaktır. * Refakat ettiğiniz zamanlarda başka işlerle ilgilenmem... Devamı »»
112 nin aranması sırasında nelere dikkat edilmelidir?
112’nin aranması sırasında nelere dikkat edilmelidir?  * Sakin olunmalı ya da sakin olan bir kişinin araması sağlanmalıdır,  * 112 merkezi tarafından sorulan sorulara net bir şekilde cevap verilmelidir,  * Kesin yer ve adres bilgileri verilirken, öncelikle olayın olduğu yere yakın bir caddenin ya da çok bilinen bir yerin adı verilmel... Devamı »»
İlk Yardım Eğitimi
İlk yardım nedir? Herhangi bir kaza veya yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık görevlilerinin yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun kötüye gitmesini önleyebilmek amacı ile olay yerinde, tıbbi araç gereç aranmaksızın, mevcut araç ve gereçlerle yapılan ilaçsız uygulamalardır. Acil tedavi nedir? Acil te... Devamı »»
Kimler Refakatçi Olabilir
Kimler Refakatçi Olabilir •Yaşlı ya da hastanın ihtiyaçlarını belirleyebilen •Yaşlı veya hastanın günlük yeme-içme, egzersiz ve yatak içi bakımını yapabilen, •İlaç ve beslenme desteğini eksiksiz en uygun şekilde tamamlayabilen, •Yaşlı ve hastanın moral ve motivasyonunu anlayabilen ona destek olabilen , ... Devamı »»
Ülkemiz de Refakat
Hasta yakını ne demek? Bizdeki kod adı "refakatçi" Bu birçok şeyde olduğu gibi bize özgü bir şeydir. Çünkü bir hastanız varsa artık siz onunla hastaneye gideceksiniz onunla yatıp kalkacaksınız, kısaca bir süre işinizi veya mesleğinizi unutacaksınız.  Size 'Sen kimsin?' diye hastanede sorduklarında cevabınız hemen hazır olmalı "ben refakatçıyım.&qu... Devamı »»
Çalışmalarımız
İnsanların her zaman yardım ya da bakıma ihtiyacı olabilir. İnsandan insana, hiç bir şey bakım ya da yardım gibi kişisel olamaz. Her türlü bakım ihtiyaçlarının sağlanmasında gerekli olan doğru kişinin bulunmasında, gereken her yer ve zamanda hizmet veriyor; müşterilerimize bir akraba, bir semt sakini ve bir yurttaş olarak yardımcı oluyoruz. Evde bakımda ayn... Devamı »»
Refakatte, Memur Nelere Dikkat Etmeli
Kimi zaman küçük çocuğunu kimi zaman da ihtiyar babasını il içinde veya il dışında tedavi etmek zorunluluğuyla karşılaşan memur nasıl hareket etmeli, nelere dikkat etmelidir? Memurun, bakmakla yükümlü olduğu aile fertleri için de Devlet tarafından tedavi yardımı sağlanmaktadır. Tedavi Yardımı Alınan Bakmakla Yükümlü Olunan Aile Fertlerinin Tedavisinde Karşı... Devamı »»
Engelli Refakati
Engelli Refakati Özürlü kimlik kartı çıkarma; % 40 ve üzeri özür durumunda tam teşekküllü devlet hastanesinde alınan “Özürlüler İçin Sağlık Kurul Raporu”nun iki adet aslı gibidir onaylı fotokopisi, 2 adet resim, iki adet aslı gibidir onaylı nüfus cüzdanı fotokopisi ile başvuru formu doldurulup Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü... Devamı »»
Devlet Memurlarında Refakat İzni
Devlet Memurlarında Refakat İzni Devlet memurunun bakmakla yükümlü olmadığı ancak kendisinden başka bakacak kimsenin de olmadığı anne ve babasının tedavisinde yaşanan refakat sorunu. Bu sorunun açıklığa kavuşturulabilmesi için önce bakmakla yükümlü oldukları kavramına açıklık kazandırılması gerekmektedir. Bu kavram 657 sayılı Devlet Memurları Kanu... Devamı »»
Kalp Krizi
Yeteri kadar oksijen alamayarak, damarlara giden kanın tıkanıklığı sonucu kalbin yetersiz kalmasıyla kalp krizi meydana gelir. Belirtileri; - Göğüste tam olarak yeri belirlenemeyen sıkışma hissi yaratan ağrı. - Göğüs çevresinden sol kol ve çeneye yayılan ağrı. - Hareket ettikçe sıklaşan ağrılar, dinlenirken azalır. - Ağrıyla bi... Devamı »»
Refakatçi.NET | Hasta Refakat | Engelli Refakat | Çocuk Refakat

Ana Sayfa

Memura Refakat İzni
Devlet Personel Başkanlığı Sayı: B. 02. 1. DPB. 0.12. 01/1617 - 16/ 3 /2010  İlgi:  18/01/2010 tarihli ve B. 05. 1. EGM. 0. 71. 03. 03-18819 sayılı yazı 5510 sayılı Kanunun geçici 12. maddesine istinaden kamu görevlileri ve bakmakla yükümlü oldukları aile fertlerine ilişkin iş ve işlemlerin Sosyal Güvenlik Kurumuna devredilm... Devamı »»
Refakatçi Hizmet Tanımları
 Hasta Refakatçi Hizmet Tanımları • Yaşlı ya da hastanın ihtiyaçlarını belirleme • Günlük yeme-içme, egzersiz ve yatak içi bakımının yapılması, • İlaç ve beslenme desteğinin eksiksiz en uygun şekilde yapılması, • Yaşlı ve hastanın moral ve motivasyonunu anlayabilme ve destek olabilme, • İlk yardım bilgisine sah... Devamı »»
Refakatçi Nedir? Kimlere Refakatçi denir
Refakatçi Nedir? Hastanelerde hastanın yanında kalan ve hastaya yardımcı olan kimseye refakatçi denir. Refakatçilik sadece yurdum insanlarına yani bizlere özgü konulmuş bir ad. Normalde adına hasta yakını denmektedir. Eğer birisi refakatçiyse, hastasıyla yakından ilgilenen onunla hastanelere gidip gelen birisi olmak durumunda. Hasta yakını ... Devamı »»
Avrupa da Bakım ve Yardım
Avrupa da Bakım ve Yardım Çalışma yeteneğiniz kısıtlı ise ve diğer imkânlardan yararlanarak yardım alamıyorsanız, örneğin SU (devletin öğrencilere vermiş olduğu öğrenci yardımı) sizin geçiminizi sağlayacak kadar yeterli değilse, bir iş sahibi olmak ve o işi elinizde tutma gibi imkânlarınızı arttırabilmek için yardım alabilirsiniz. Buna rehabilitasy... Devamı »»
Çeşitli Refakatçi Örnekleri
  Hasta refakatçileri de sağlık sistemimizin doktorlar, hemşireler, hastabakıcılar, laborantlar, eczacılar, teknisyenler, propagandistler gibi vazgeçilmez figürlerindendir. Yapan bilir; refakatçilik çoğu zaman hasta olmaktan çok daha zor, ama aynı zamanda da kutsal bir iştir. Tüm günü bir sandalyenin üzerinde veya hasta yatağının bir köşesinde geçirmek, hastasını yedirip ... Devamı »»
Refakatçi Sorun Ve Önerileri
Sorunları olduğunu belirten refakatçilerin belirtilen sorunlarının temizlikle ilgili (kliniğin ve kendi temizlikleri ile ilgili) % 24,9, dinlenme ile ilgili % 19,3, kişisel sorunlar % 10,4, ibadetle ilgili % 5,9, yemek ile ilgili % 4,8, sağlık personeli % 4,5 ve oda ile ilgili (çocukların ve refakatçilerin bulunduğu oda) % 3 olduğu saptanmıştır. Refakatçilerin sorunlarına göre pr... Devamı »»
Hasta Bakımında Banyo
Banyo bireyin hijyenik bakımının önemli bir parçasıdır. En önemli amacı temizliği sağlamaktır. Ayrıca, vücudu artık maddelerden arındırır, kötü kokuları önler, bireye rahatlık ve güven duygusu verir. - Banyo yapmanın ya da yaptırmanın amaçları şu şekilde sıralanabilir - Deri temizliğini sağlamak ( Enfeksiyonları önlemek) - Deri durumunu gözlemek ve değerlendirmek B... Devamı »»
Hasta Yatak İçinde Tam Vücut Banyosu İşlem Sırası
- Hasta banyo malzemeleri hazırlanmalı. Bu arada, hastanın yatak içinde dönme vb. hareketleri yapmasında bir kısıtlama olup olmadığı mutlaka kontrol edilmelidir. (Malzemeler hastanın ihtiyaçlarına ve alışkanlıklarına uygun olmalıdır.) - Eller yıkanmalı. (Mikroorganizmanın yayılmasını engeller.) - Hastaya uygulama hakkında bilgi verilmeli. Eğer serum, oksijen vb. uy... Devamı »»
Hasta Ağız Bakımı
Ağız, günlük yaşam içinde defalarca yaptığımız, konuşma, yemek yeme, gülme gibi aktiviteleri yapan temel organdır. Bu nedenle, ağız hijyeni bireyin benlik saygısını, konuşmasını, beslenmesini ve genel olarak kendisini iyi hissetmesini doğrudan etkiler. Ağız hijyeni uygulamaları, ağız içindeki yapıların (Diş, dişeti, dil vb.) temizlenmesi, ağız içi enfeksiyonlarının önlenmesi, tem... Devamı »»
Hasta Özel Ağız Bakımı
Hastalıklar, kullanılan ilaçlar vb. nedenlerle vücut direncinin düşmesi sonucu, fırsatçı mikroorganizmalar ağız içinde enfeksiyon oluşabilir ya da oluşma riski olabilir. Ağız mukozasında oluşabilecek ya da oluşan problemler nedeniyle özel ağız bakımı uygulanmalıdır. Özel ağız bakımı için kullanılacak solüsyon tipi ve ağız bakımı uygulama sıklığı, mukozada görülen problem / etken ... Devamı »»
Hasta Saç Bakımı
Saçlar, özellikle fiziksel görünümün önemli bir parçasıdır. Saçların görünümü, bireyin hijyen uygulamaları, sağlık durumu hakkında bilgi verir. Saçların yapısal özellikleri ve görünümü; hormonal değişiklikler, stres, yaşlanma, enfeksiyonlar, hastalıklar, bazı ilaçların kullanımı sonucu değişir. Örneğin hipotiroidi, saçların kuru ve sert olmasına neden olur.  Saç, kafa derisini s... Devamı »»
Öz Bakımda Hasta Eğitimi
Tüm öz bakım uygulamalarında, hasta-bakım verici işbirliğinin sağlanabilmesi ve hastanın kendi bakımına katılabilmesi için, yapılacak uygulamalar hakkında bilgi verilmelidir. Bireysel hijyenin önemi ve gerekliliği hastaya anlatılmalı, enfeksiyonları önlemedeki rolü vurgulanmalıdır. Hijyen uygulamalarının, nasıl, hangi sıklıkta, hangi malzeme ile yapılması gerektiği... Devamı »»
Kimler Hastaya Bakabilir
  Kimler Hastaya Bakabilir? Hastanelerde her hasta için ayrı özel bir bakıcı bulunamayacağından, kurtulması olanaksız bir hasta en güç dönemlerini aile ortamında çok daha kolay geçirir. Ancak, hastanın evde bakılması olanak dışıysa, bir hastaneye yatırılması gerekir. Hasta, yardıma gereksinim duyan bir kişidir. Bu nedenle, hastaya bakacak olan aile bi... Devamı »»
Hastanın Bakım Ve Kontrolü
Hastanın Bakım Ve Kontrolü Hastanın aşağıda belirtilen durumları kontrol edilmeli ve incelenmelidir; Uyku, iştah, dışkıya çıkma, idrar ve kusma, genel durum, vücut duruşu, deri döküntüleri ve derinin genel durumu, duyu organlarının işlerliği, solunum, öksürük, tükürük ve salya, ağrılar, adale krampları ve kasılmaları, baygınlıklar. Uzun süren hasta... Devamı »»
Evde Hasta Bakımı Eğitim İster
Evde Hasta Bakımı Eğitim İster İleri yaşlardaki hastaların evde bakımları sırasında temel kurallara uyulmamasının büyük problemlere yol açacağı belirlendi. Akciğer enfeksiyonları sıkıntısı yaşanır. Evde hasta bakımı kurallarına uyulmadığı takdirde başta yatak yaraları ile akciğer enfeksiyonları, dolaşım bozukluğu ve kan pıhtılaşması gibi çeşitli sı... Devamı »»
Hasta Bakım Elemanı Mesleki Standartlar
Hasta Bakım Elemanı, Hasta Hizmetlisi; hasta ve muayene odalarını düzenleme, hasta bakımı ve ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olma ve hasta ve ekipmanların nakil işlemlerini yapma bilgi ve becerisine sahip kişidir. Hasta Bakım Elemanının Görev Ve İşlemleri Hasta Bakım Elemanı, işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve... Devamı »»
Hasta Bakım Hizmeti
Hasta Bakım Hizmeti Yardıma gereksinim duyan bir kişidir hasta. Bu nedenle, hastaya bakacak olan aile bireyinin ya da bireylerinin belirli konularda bilgili olması gereklidir. Üstelik hastayı tedavisine alan doktor da hastasının iyi, gerektiği gibi bakılmasını ve bir doktor olarak, isteklerinin eksiksiz ve kusursuz yerine getirilmesini ister.... Devamı »»
Kimler Hastaya Bakabilir?
Kimler Hastaya Bakabilir? Hastanelerde her hasta için ayrı özel bir bakıcı bulunamayacağından, kurtulması olanaksız bir hasta en güç dönemlerini aile ortamında çok daha kolay geçirir. Ancak, hastanın evde bakılması olanak dışıysa, bir hastaneye yatırılması gerekir. Hasta, yardıma gereksinim duyan bir kişidir. Bu nedenle, hastaya bakacak olan aile b... Devamı »»
Evde Hasta Bakımı Eğitim İster!
Evde Hasta Bakımı Eğitim İster! İleri yaşlardaki hastaların evde bakımları sırasında temel kurallara uyulmamasının büyük problemlere yol açacağı belirlendi. Evde hasta bakımı kurallarına uyulmadığı takdirde başta yatak yaraları ile akciğer enfeksiyonları, dolaşım bozukluğu ve kan pıhtılaşması gibi çeşitli sıkıntıların ortaya çıkacağı belirlendi.... Devamı »»
Lavman Kullanım ve Uygulaması
Lavman Kullanım ve Uygulaması Birçok amaçlar için kullanılan lavman, genellikle şu amaçlar için uygundur: - Temizleyici, yani müshil olarak - Kalınbarsağın yerel hastalıklarında - Yapay beslenmede - Yatıştırıcı olarak - Barsak solucanlarının temizlenmesinde. - Barsak Nörozlarında Aşı... Devamı »»
Avrupa da Engelliler İçin Yardımlar
Avrupa da Engelliler İçin Yardımlar Sürekli ve önemli özürlülüğünüzle ilgili yapılan bütün giderlerin karşılanmasına hakkınız vardır. Giderler ilaveten yapılmış özel giderler olacak ki, bir özürlülüğünüz olmasaydı bu giderlerin yapılmasına gerek duyulmamış olacaktı. İlaveten yapılan bu giderler, diyet beslenmesi, ilaç, taşımacılık, giyim vb. giderl... Devamı »»
Avrupada Refakatçilik
Avrupa da Refakatçi Düzenlemesi 18 ve 67 yaş arasında mısınız ve özürlülüğünüzden dolayı yalnız olarak evinizden çıkamıyorsanız, ayda 15 saatlik bir refakatçiye hakkınız vardır. Refakatçinin neye kullanılacağını siz kendiniz karar veriyorsunuz, örneğin alışveriş, sinemaya gitme, akraba ziyareti, ormanda bir tura çıkma vb. Refakatçini... Devamı »»
Avrupa da Engelli Tüketim Eşyaları Yardımı
Avrupa da Engelli Tüketim Eşyaları Yardımı Tüketim eşya alınmasında, özürlülüğünüze esaslı olarak yardımcı oluyorsa ve günlük yaşamınızı daha çok hafifletiyorsa veya tüketim eşyası işinizi uygulayabilmeniz için şart ise, yardım alabilirsiniz. Tüketim eşyaları denince örneğin ev idaresi için aletler, mutfak makinaları, çamaşır makinesi, kurutma maki... Devamı »»
Avrupa da Engelliler İçin Ulaşım Yardımı
Avrupa da Engelliler İçin Ulaşım Yardımı Özürlülüğünüzden dolayı kamu vasıtalarını kullanma imkânınız yoksa bireysel taşımacılık hizmeti veya ulaşım giderleri için para yardımı alma olanağına sahipsiniz. Hareket güçlülüğünden dolayı yürüyemiyorsanız ve bunun için yardımcı araçlar kullanıyorsanız, size bireysel bir taşımacılık düzenlemesi hizmeti ve... Devamı »»
Refakatçiler Her Şeydir
Refakatçiler Hasta Yakını Bilinen Adı İle Refakatçi Bu birçok şeyde olduğu gibi bize özgü bir şey, yurdum insanının bulduğu bir meslek. Çünkü bir hastanız varsa artık siz onunla hastaneye gideceksiniz onunla yatıp kalkacaksınız, kısaca bir süre işinizi veya mesleğinizi unutacaksınız. Size ‘Sen kimsin?’ diye hastaned... Devamı »»
Yaşlı Bakımında Refakat
Yaşlı Bakımında Refakat Yaşlı bakımı ile ilgili, iletişim, temel sağlık, vücut mekaniği, yaşlı kişiye refakat etme ve bakımını yapma işidir. Yaşlı Refakatçisi Olmak İçin; - Temel eğitimini tamamlamış olmak - Mesleğe engel hali bulunmamak - Sağlık durumu ve kişisel özelliklerin mesleğin gerektirdiği işle... Devamı »»
Refakat Hizmetleri
Refakat Hizmetleri Genel Vücut Bakımı - Duş ve banyo yaptırma - Ağız ve diş bakımı - Cilt bakımı - Saç ve sakal bakımı - El ve ayak bakımı - Göz ve Kulak bakımı - Yapay uzuv parçalarının takılması, çıkarılması ve temizlenmesi - Giydirme ve soyundurma - Yaşlıya yönelik ... Devamı »»
Felçli Hasta Bakımı
 Felçli Hastanın Günlük Gereksinimleri ve Bakımı Felçli hastalar için günlük gereksinimlerin yerine getirilmesi fiziksel ve algısal (anlama) bozulmalar nedeni ile güçtür. Bu gereksinimler; • Beslenme • Solunum • Boşaltım • İstirahat • Hareket • Banyo ve giyinme • İletişim ... Devamı »»
Bilinçsiz Hasta Bakımı
Nörolojide birçok hastalık da bilinç değişikliği söz konusu olduğu için önce bilinçsiz hasta ve bakımı üzerinde durulmalıdır. Kişinin kendisinin ve çevresinde olan olayların farkında olması haline bilinç denir. Bilinç kaybına veya değişikliğine neden olan faktörler şöyle sıralanabilir; - Supratentoryal beyin lezyonları, - Subtentoryal beyin lezyonları, ... Devamı »»
Engelli Bakım Elemanı
Engelli Bakım Elemanı Ev ve kurumlarda kendi sorumluluklarının bilinci altında; engelli kişilerin bakım ve danışmanlığı, vücut temizliği, sağlık personeli tarafından önerilen ilaçların kullanılması ve tespit edilen nefes, hareket çalışmaları, beslenmeleri, engelli kişilerin kişisel ve sosyal sorunlarının çözümünde yardımcı olan, alanıyla ilgili araç ve ge... Devamı »»
Palyatif Bakım
Palyatif Bakım Ölümcül durumu olan ve yaşamının sonuna yaklaşan bir kişinin kendine özgün gereksinimlerini anlayan ve destek veren kaliteli bakım, uzmanlaşmış bakımdır. Bu bakım ayrıca aile ve bakıcılara da verilir. Ölümcül durumu olan birçok kişinin bakımı, pratisyen hekimler ve toplum hemşireleri tarafından yapılır. Bu sağlık uzman... Devamı »»
Hasta Bakım Elemanı
Hasta Bakım Elemanı Bilim ve teknolojinin tüm verilerinden yararlanarak, ev ve kurumlarda kendi sorumluluklarının bilinci altında; hasta kişilerin bakım ve danışmanlığı, vücut temizliği, sağlık personeli tarafından önerilen ilaçların kullanılması ve tespit edilen nefes, hareket çalışmaları, beslenmeleri, hasta kişilerin kişisel ve sosyal sorunlarının çözü... Devamı »»
Hasta Ve Yaşlı Hizmetlerinde Günlük Bakım
Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanı Yaşlı bakım elemanı mesleği için, hastaya yapılacak olan günlük bakım ile ilgili temel bilgi ve becerilerin kazandırıldığı öğrenme materyalleri. Tenimiz bütün bedenimizi kaplar, korur ve en önemli hissetme organımızdır. Yaşlı ve hastanın teni ona bakım yapan kişi ile iletişim kuran en önemli organıdır. Bu yüzden de vücu... Devamı »»
Ölüm Sürecinde Hasta Bakımı
Yaşamın son dönemi (terminal dönem) ölümün haftalar veya aylar içinde beklendiği zaman dilimi olarak tanımlanabilir. Bu dönemde hastalar ve aileleri profesyonel desteğe gereksinim duymaktadırlar. Hospis bakım, terminal dönemdeki hastaya verilen bir bakım tipidir ve son günlerini yaşayan bireylerin yaşam kalitesini yükseltmeye odaklanır. Hemşireler, terminal hastaların sorunlarını... Devamı »»
Alzheimer Hasta Bakımı
Alzheimer hastalarının bakım gereksinimleri, hastalığı tümüyle ortadan kaldıran bir tedavi ortaya çıkana kadar devam edecektir. Yaklaşık her 10 aileden birinin alzheimer hastası olan bir akrabası, mevcut verilere göre bulunmaktadır. Büyük çoğunluğu evde yaşayan Alzheimer hastalarının bakımı genellikle tam gün ya da kısmi olarak aile üyeleri tarafından yapılmaktadır. ... Devamı »»
Hasta Bakımında Kişisel Hijyen
Hijyen, sağlığı koruma ve devam ettirme bilimine denir. Kişisel Hijyen; kişilerin sağlıklarını korudukları ve devam ettirdikleri bir bakım olarak tanımlanır. Kişiye sadece iyi olma duygusunu kazandırmak için değil, aynı zamanda sağlığın devamı için de Kişisel Hijyen gereklidir. Kültür, sosyal yapı, aile ve kişilik sağlık bakım sürecinde etkilidir. Kültür özellikle ön plandadır.... Devamı »»
Hastanın Deri Bakımı Ve Banyolar
Deri çok çabuk kirlenen organlarımızdandır. Metabolizma sonucu oluşan artık maddelerden (Sodyum, üre amonyum vb.), deri parçaları, ter ve kirden arındırmak için deri temizliği yapılır. Patojenler için kültür ortamı vazifesi gören bu birikimlerin kaldırılması infeksiyonu önler, derinin bütünlüğünü ve sağlığın devamını sağlar. Banyo yapılırken cilde yapılan fr... Devamı »»