Refakatçi.NET

REFAKATÇİ

 
 
 
 
REFAKATÇİ ARIYORUM
Tecrübeli,Deneyimli Refakatçiler, Nitelikli Hasta Bakıcılar,Yaşlı Bakıcılar
İŞ ARIYORUM
Refakatçi,Hasta-Yaşlı Bakıcısı Olarak Çalışmak istiyorsanız Form Doldurun.
EĞİTİMLERE KATIL
Kişisel Kurumsal Refakat Eğitimi,İlk Yardım Eğitimi Formu

GÜNCEL DUYURULAR

E-BÜLTEN

Adınız
EMail

HİZMETLERİMİZ

Çocuk Refakati
Hastaların hastane ortamında desteklenmeleri amacıyla yakınlarının da yanlarında bulunmasına refa...
Yoğun Bakım Refakati
Yoğun Bakım ve Refakat Yoğun bakım üniteleriyle ilgili bir düzenleme yap...
Hasta Refakati
Hasta Refakati Hasta Refakatçisi, ev ve kurumlarda kendi sorumlul...
Engelli Refakati
Engelli Refakati Özürlü kimlik kartı çıkarma; ...

REFAKATÇİ HABERLERİ

DİĞER SİTELERİMİZ

Solunum

Hasta Bakımında Banyo
Banyo bireyin hijyenik bakımının önemli bir parçasıdır. En önemli amacı temizliği sağlamaktır. Ayrıca, vücudu artık maddelerden arındırır, kötü kokuları önler, bireye rahatlık ve güven duygusu verir. - Banyo yapmanın ya da yaptırmanın amaçları şu şekilde sıralanabilir - Deri temizliğini sağlamak ( Enfeksiyonları önlemek) - Deri durumunu gözlemek ve değerlendirmek B... Devamı »»
Hasta Ağız Bakımı
Ağız, günlük yaşam içinde defalarca yaptığımız, konuşma, yemek yeme, gülme gibi aktiviteleri yapan temel organdır. Bu nedenle, ağız hijyeni bireyin benlik saygısını, konuşmasını, beslenmesini ve genel olarak kendisini iyi hissetmesini doğrudan etkiler. Ağız hijyeni uygulamaları, ağız içindeki yapıların (Diş, dişeti, dil vb.) temizlenmesi, ağız içi enfeksiyonlarının önlenmesi, tem... Devamı »»
Hasta Özel Ağız Bakımı
Hastalıklar, kullanılan ilaçlar vb. nedenlerle vücut direncinin düşmesi sonucu, fırsatçı mikroorganizmalar ağız içinde enfeksiyon oluşabilir ya da oluşma riski olabilir. Ağız mukozasında oluşabilecek ya da oluşan problemler nedeniyle özel ağız bakımı uygulanmalıdır. Özel ağız bakımı için kullanılacak solüsyon tipi ve ağız bakımı uygulama sıklığı, mukozada görülen problem / etken ... Devamı »»
Hastanın Bakım Ve Kontrolü
Hastanın Bakım Ve Kontrolü Hastanın aşağıda belirtilen durumları kontrol edilmeli ve incelenmelidir; Uyku, iştah, dışkıya çıkma, idrar ve kusma, genel durum, vücut duruşu, deri döküntüleri ve derinin genel durumu, duyu organlarının işlerliği, solunum, öksürük, tükürük ve salya, ağrılar, adale krampları ve kasılmaları, baygınlıklar. Uzun süren hasta... Devamı »»
Manevi Hasta Bakımı
Manevi Hasta Bakımı Hasta, canının tehlikede olduğu duygusuna kolaylıkla kapılabilir. Korku, hastayı hiç yalnız bırakmaz. Bir hastanın her zaman karamsar olduğu gerçektir. Doktorun bulgusu ne olacak? Muayene sırasında canım yanacak mı? Acaba, bu hastalığı atlatabilecek miyim? Bu gibi sorular daima hastanın kafasını kurcalayıp durur.... Devamı »»
Hasta Bakımında Sonda, İnhalasyon, Aerosol
Hasta Bakımında Sonda, İnhalasyon, Aerosol Sonda Genellikle, sonda deyimi idrar torbası ile ilgilidir. Sonda birçok amaçlarla yapılabilir. İdrar torbasını boşaltmak ya da incelemek amacıyla, idrar yolundan incecik bir tüpün idrar torbasına kadar uzatılması işlemi sonda adını alır. İdrar torbasının ve yollarının mikroplanmasını önleme... Devamı »»
Lavman Kullanım ve Uygulaması
Lavman Kullanım ve Uygulaması Birçok amaçlar için kullanılan lavman, genellikle şu amaçlar için uygundur: - Temizleyici, yani müshil olarak - Kalınbarsağın yerel hastalıklarında - Yapay beslenmede - Yatıştırıcı olarak - Barsak solucanlarının temizlenmesinde. - Barsak Nörozlarında Aşı... Devamı »»
Solunum Desteği Alan Hastanın Bakımı
Oksijen tedavisinin amacı hastanın solunumunun rahatlatılması ve yeterli doku oksijenizasyonunun sağlanmasıdır. Hemşire, oksijen tedavisinin temel prensiplerini, uygulama yöntemlerini, zararlı etkilerini ve hastanın gerekli bakımlarını nedenlerini bilerek uygularsa hastasına daha güvenle yaklaşır ve tedaviden daha olumlu sonuç alınır. Solunum destek tedavisinde yer... Devamı »»
Mekanik Ventilasyonda Olan Hastanın Bakımı
Solunumun bozulmasına yol açan etkenler ortadan kaldırılıncaya kadar gaz değişimi bir makine aracılığı ile yapay olarak sürdürülür. Hastalar bu alanda uzmanlaşmış bir ekip tarafından izlenmeli ve tedavi edilmelidir. Mekanik ventilasyonda olan hastanın gözlem ve bakım kriterleri bilinmeli ve hemşirelik bakımı hasta ihtiyaçlarına uygun olarak planlanmalı ve sürdürülmelidir. ... Devamı »»
Felçli Hasta Bakımı
 Felçli Hastanın Günlük Gereksinimleri ve Bakımı Felçli hastalar için günlük gereksinimlerin yerine getirilmesi fiziksel ve algısal (anlama) bozulmalar nedeni ile güçtür. Bu gereksinimler; • Beslenme • Solunum • Boşaltım • İstirahat • Hareket • Banyo ve giyinme • İletişim ... Devamı »»
Bilinçsiz Hasta Bakımı
Nörolojide birçok hastalık da bilinç değişikliği söz konusu olduğu için önce bilinçsiz hasta ve bakımı üzerinde durulmalıdır. Kişinin kendisinin ve çevresinde olan olayların farkında olması haline bilinç denir. Bilinç kaybına veya değişikliğine neden olan faktörler şöyle sıralanabilir; - Supratentoryal beyin lezyonları, - Subtentoryal beyin lezyonları, ... Devamı »»
Yaşlı, Hasta ve Engelli Bakımında Eğitim
Yaşlı, Hasta ve Engelli Bakımında Eğitim Yaşlı, hasta ve engelli bakımının önemli bir kısmını, bakım veren kişinin eğitimi kapsamaktadır. Bakıma yönelik temel bilgi ve becerilerin öğretilmesi, yaşlının geri kalan ömrünü fonksiyonel ve daha az sorun yaşayarak sürdürmesine katkıda bulunur. Yaşlı, hasta ve engelli  bakımına yönelik eğit... Devamı »»
Palyatif Bakım
Palyatif Bakım Ölümcül durumu olan ve yaşamının sonuna yaklaşan bir kişinin kendine özgün gereksinimlerini anlayan ve destek veren kaliteli bakım, uzmanlaşmış bakımdır. Bu bakım ayrıca aile ve bakıcılara da verilir. Ölümcül durumu olan birçok kişinin bakımı, pratisyen hekimler ve toplum hemşireleri tarafından yapılır. Bu sağlık uzman... Devamı »»
Kırığı Olan Hasta Bakımı
Kırığın tedavisinde değişik yöntemlerin uygulanması ve bu yöntemlerin her birinin bakımına farklı sorumluluklar getirmesinin yanı sıra, tedavi süresinin uzun olması ve çoğunlukla hastaların yatağa bağımlı kalmaları, yoğun bir bakımı gerektirmektedir. Kırığı Olan Hasta Bakımında Dikkat Edilecek Noktalar - Kırığın iyileşmesinde önemli yeri olan hasta... Devamı »»
Hastanın Deri Bakımı Ve Banyolar
Deri çok çabuk kirlenen organlarımızdandır. Metabolizma sonucu oluşan artık maddelerden (Sodyum, üre amonyum vb.), deri parçaları, ter ve kirden arındırmak için deri temizliği yapılır. Patojenler için kültür ortamı vazifesi gören bu birikimlerin kaldırılması infeksiyonu önler, derinin bütünlüğünü ve sağlığın devamını sağlar. Banyo yapılırken cilde yapılan fr... Devamı »»